Το μυστικό για τον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ είναι έντονες και παράλληλα ντελικάτες γεύσεις, γρήγορα finger food και παρασκευές που θα συνοδεύσουν το κρασί ή τη σαμπάνια σου! Μια τέτοια είναι και οι πατάτες τυλιγμένες σε μπέικον με δενδρολίβανο και σκόρδο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση οριζόντια
- 16 μικρές πατατούλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μερικά φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλύνε πολύ καλά τις πατατούλες να μην έχουν καθόλου χώματα πάνω τους
- Αλάτοπιπερωσε, πασπάλισε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακάτεψε καλά να πάει παντού η γεύση
- Τύλιξε κάθε πατατούλα με μισή φέτα μπέικον και στερέωσέ την με μια οδοντογλυφίδα
- Βάλε τις πατάτες σε ταψί και ψήσε μέχρι να μαλακώσει η πατάτα (όταν την τρυπάς με μαχαίρι πρέπει να είναι τρυφερή) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ