Πολύχρωμα, τραγανά και ελαφριά… Εντυπωσιακά μπισκότα σε σχήμα “ψυχεδελικό” και χρώματα που σε προκαλούν να τα αρπάξεις. Που να ανακαλύψεις και τις ελάχιστες θερμίδες που έχουν!!
Θερμίδες 88
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1 βανίλια
- Λίγη κανέλα και γαρίφαλο
- 3-4 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
- Πρόσθεσε ένα μεγάλο αυγό και την βανίλια και συνέχισε το χτύπημα
- Ανακάτεψε 3 φλιτζάνια αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το αλάτι
- Πρόσθεσε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών και συνέχισε το χτύπημα
- Μοίρασε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τύλιξε με μεμβράνη και άφησε για 15 λεπτά
- Βάλε 3 κ.σ. σκόνη κακάο και 1 κ.γ κανέλα στο ένα κομμάτι της ζύμης και ζύμωσε να αναμειχθεί
- Πάρε την ζύμη με το κακάο και τύλιξέ τη και πάλι σε μεμβράνη. Άφησε και τα δύο κομμάτια της ζύμης στο ψυγείο για 4-5 ώρες
- Άνοιξε τα ζυμάρια ξεχωριστά σε αλευρωμένη επιφάνεια σε αρκετά λεπτά φύλλα
- Βάλε τα δύο φύλλα το ένα επάνω από το άλλο και τύλιξε σε ρολό μέσα σε λαδόκολλα
- Κλείσε τη λαδόκολλα σε μεμβράνη σφιχτά και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα
- Λάδωσε με βούτυρο μια λαδόκολλα και κόψε τα ρολάκια σε φετούλες 4 χιλιοστών περίπου
- Ψήσε τα κουλουράκια σου για 8 λεπτά περίπου σε φούρνο 150οC να σκληρύνουν λίγο τα μπισκοτάκια
- Ανάμειξε τη ζάχαρη με το ροζ χρώμα και κύλησε τα κουλουράκια όσο είναι ζεστά να κολλήσει στα πλάγια
- Άφησε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε πιατέλα και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ