Απόλαυση τυλιγμένη σαν δωράκι σε βελούδινη κρέπα! Ένας εμφανίσιμος, αλλά πάντα νόστιμος, τρόπος να ξεκινήσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου! Αντικαθιστάμε το αλεύρι με βρώμη και γεμίζουμε με ελαφρύ ανθότυρο και μοτσαρέλα για να είναι κατάλληλο και για εσένα που προσέχεις τη γραμμή σου.
Θερμίδες 100
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη: 1 μεγάλο αυγό
- Τα ασπράδια από δύο μεγάλα αυγά
- 1 ¼ φλιτζανιού γάλα 2%
- 1 φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη (να είναι σαν αλεύρι)
- 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα
- 1 κόμπο μαργαρίνη και λίγη ακόμη για το ψήσιμο
- ½ κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση: ½ φλιτζάνι άπαχη μοτσαρέλα τριμμένη
- ½ φλιτζάνι ανθότυρο
- 1 φλιτζάνι σπανάκι
- Αλάτι και πιπέρι
- Μερικά chives για αν δέσεις τα πουγγάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκίνισε το αλεύρι βρώμης και το αλάτι και ανακάτεψε
- Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με λιωμένη τη μαργαρίνη και πρόσθεσε στο αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Συμπλήρωσε σιγά, σιγά το γάλα και χτύπησε να γίνει ένας λείος χυλός. Τέλος, πρόσθεσε το σπανάκι και άφησε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα
- Στο μεταξύ ανακάτεψε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης, τη μοτσαρέλα, το ανθότυρο και το σπανάκι και αλατοπιπέρωσε
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος και βάλε μισή κουταλίτσα μαργαρίνη. Ρίξε μια κουταλιά από τη ζύμη και γύρισε το τηγάνι να απλωθεί η κρέπα. Γύρισε από την ανάποδη και πρόσθεσε μια κουταλιά από τη γέμιση στη μέση της κρέπας.
- Σήκωσε την κρέπα από τις άκρες και δέσε με ένα chive να σταθεί σαν πουγγί. Συνέχισε την ίδια διαδικασία για όλες τις κρέπες.
Tip
Καλό είναι να αφήσεις τις κρέπες λίγο να κρυώσουν, αλλά να παραμένουν χλιαρές όταν θα δοκιμάσεις να τις δέσεις σε πουγγί. Επίσης, φρόντισε να ψηθούν καλά (ίσως και λίγο περισσότερο από ότι συνήθως) για να μπορείς να τις διαχειριστείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ