Πουτίγκα έγκνογκ για το ρεβεγιόν!

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μέχρι τώρα γνώριζες ότι το έγκνογκ είναι κλασικό κοκτέιλ για τα Χριστούγεννα. Τώρα μπορείς να το κάνεις γλυκό που θα το σερβίρεις στους καλεσμένους σου στο ρεβεγιόν!

Συστατικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1,5 φλιτζ.κρέμα γάλακτος light
  • 1 1/4 κ.γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σούπας μολάσσα
  • 1/3 φλιτζ.μπράντι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 4 μεγάλους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σούπας κορν φλάουρ + 1 κ.γλυκού
  • 25 μικρά μπισκότα με τζίντζερ ή κανέλα ή σκέτα
  • 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 1,5 κ.γλυκού άχνη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάξε την πουτίγκα: Γέμισε ένα πολύ μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό ή πάγο και άφησέ το στην άκρη.
  • Βάλε το ζαχαρούχο, το 1 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος light, το μοσχοκάρυδο, τη μολάσσα, το μπράντι και το αλάτι να σιγοβράσουν σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Φρόντισε να ανακατεύεις πού και πού το μίγμα για να μην κολλήσει.
  • Βγάλε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ χτύπα τους κρόκους με 1/4 από την κρέμα light που περίσσεψε.
  • Ρίξε αργά αργά 1/4 φλιτζανιού από το ζεστό γάλα μέσα στους κρόκους χτυπώντας και άσε το στην άκρη.
  • Ανακάτεψε τις 2 κ.σούπας κορν φλάουρ με την κρέμα light που περίσσεψε σε ένα μέτριο μπολ.
  • Με γρήγορες κινήσεις ρίξε το κορν φλάουρ μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ξαναβάλε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακάτευε μέχρι να πάρει βράση.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα για να ενσωματωθούν στο γάλα.
  • Βάλε την κατσαρόλα πάλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακάτευε μέχρι η κρέμα να αρχίσει να χοχλάζει.
  • Βγάλε αμέσως από τη φωτιά, χύσε την κρέμα σε ένα μέτριο μπολ, σκέπασέ το με πλαστική μεμβράνη (η μεμβράνη να κολλήσει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας) και βούτα το μπολ σε εκείνο που έχεις στην άκρη με το παγωμένο νερό.
  • Βάλε τα δύο μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Συναρμολόγησε το γλυκό: Θρυμμάτισε μερικά από τα μπισκότα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ χτύπα την πλήρη κρέμα γάλακτος με την άχνη να αφρατέψει η κρέμα και να γίνει σαντιγί.
  • Βάλε σε 6 μπολάκια με πόδι στρώσεις κρέμας, μπισκότων και σαντιγί.
  • Πάγωσέ τα για μία ώρα ή μέχρι να τα σερβίρεις.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τα θρυμματισμένα μπισκότα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164