Το τζάκι το άναψες (Αν δεν έχεις την τιμητική τους έχουν αυτή την περίοδο οι καστανάδες); Πάρε τα αγαπημένα σου ψητά κάστανα και βύθισέ τα σε αφράτη μους σοκολάτας με λίγες θεμίδες
180 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 42γρ. μαύρη σοκολάτα
- ½ κ.σ. κακάο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. καφέ σε σκόνη
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ασπράδι αυγού
- ½ κ.σ. ζάχαρη
- 25 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 20 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη σοκολάτα σε κομματάκια σε ένα μπολ και σε μπεν μαρί πάνω από νερό που σιγοβράζει
- Ανάμειξε το κακάο, τον καφε και τη βανίλια με δύο κουταλιές κρύο νερό και πρόσθεσε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακάτεψε να γίνουν ένα σώμα και άφησε τη σοκολάτα πάνω από το μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά διαστήματα
- Χτύπησε το ασπράδι να αφρατέψει και πρόσθεσε τη ζάχαρη να ενσωματωθεί
- Γύρισε το γιαούρτι στη σοκολάτα που έχει κρυώσει και περίπου το ένα τρίτο από το ασπράδι, ανακατεύοντας απαλά. Πρόσθεσε τέλος το υπόλοιπο ασπράδι με απαλές κινήσεις να δώσει όγκο στη σοκολάτα σου
- Μοίρασε το μείγμα σε 4 μπολ και άφησε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
- Σέρβιρε κάθε μπολάκι μαζί με 5 κάστα ψημμένα και καθαρισμένα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ