Ρολό από αρνίσιο λαιμό

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ρολό από φιλέτο αρνίσιου λαιμού με υπέροχη γέμιση από φασόλια κανελίνι. Μια εναλλακτική πρόταση για να κάνεις Χριστούγεννα…

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. φασόλια κανελίνι σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 50 γρ. φουντούκια καβουρδισμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. σγουρό σκούρο κάλε
  • 1.2 κιλά αρνίσιο λαιμό καθαρισμένο και χτυπημένο να ανοίξει σε σχήμα 15x30cm και περίπου 2 εκατοστά παχύ. Η ποσότητα θα βγάλει περισσότερα του ενός κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC
  • Zέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και αρωμάτισε με το σκόρδο και το δενδρολίβανο για 2-3 λεπτά
  • Αφού πάρει χρώμα το σκορδάκι πρόσθεσε τα φασόλια και συνέχισε το σοτάρισμα για 10-12 λεπτά
  • Πρόσθεσε τα φουντούκια και αλατοπιπέρωσε. Λιώσε το μείγμα ελαφρά με ένα πιρούνι και βγάλε σε ένα πιάτο να κρυώσει
  • Βράσε το κάλε σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά, στράγγιξε και άφησε να κρυώσει αρκετά να μπορείς να το πιάσεις. Πίεσε τα φύλλα να φύγουν τα επιπλέον υγρά
  • Βάλε κάθε φιλέτο από το αρνίσιο κρέας σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και αλατοπιπέρωσε
  • Άπλωσε τα φύλα του κάλε σε κάθε ένα από τα φιλέτα και μοίρασε την γέμιση με τα φασόλια σε κάθε ένα από αυτά
  • Βρέξε τα χέρια σου ελαφρά και πίεσε τη γέμιση να δημιουργήσει ένα στρώμα
  • Ξεκίνα από τη στενή πλευρά του φιλέτου και τύλιξε το κρέας χρησιμοποιώντας και τη λαδόκολλα για οδηγό. Τύλιξε σφιχτά να πάρεις ένα ρολό
  • Αφαίρεσε τη λαδόκολλα και δέσε το ρολό με σπάγγο σε 3-4 σημεία
  • Βάλε τα ρολάκια σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ψηλά να πάρει χρώμα και να ψηθεί. Βγάλε από το φούρνο και τύλιξε με αλουμινόχαρτο
  • Άφησε τα ρολάκια στην άκρη για δέκα λεπτά και σέρβιρε κόβοντας το ρολό σε φετούλες

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164