Λαχταριστά καναπεδάκια με τραγανή σφολιάτα, μπρι και μαρμελάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 gr φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 150 gr τυρί μπρι
- 6 κ. σούπας μαρμελάδα cranberry
- φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σε μια καθαρή επιφάνεια άπλωσε την σφολιάτα και άλειψέ την με το χτυπημένο αυγό.
- Με ένα μαχαίρι κόψε το φύλλο σε περίπου 40 τετράγωνα κομμάτια.
- Τοποθέτησε τα μισά κομμάτια (~20) πάνω στα υπόλοιπα (~20), ώστε να έχεις τελικά περίπου 20 ψηλά κομμάτια.
- Τοποθέτησε τα σφολιατάκια στο ταψί και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
- Κόψε το μπρι σε λεπτές φέτες και τοποθέτησέ τες πάνω στα καυτά σφολιατάκια.
- Ξαναβάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για άλλα δύο λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Τοποθέτησε τα σφολιατάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος και γάρνιρε καθένα με μια μικρή κουταλιά μαρμελάδα.
- Πασπάλισε με το φρέσκο θυμάρι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ