To παραδοσιακό γλυκά κάνει βουτιά σε απολαυστική σοκολάτα… αν βαρέθηκες να φτιάχνεις κάθε χρόνο τα ίδια γλυκά, σου έχουμε τις πιο γλυκιές παραλλαγές! Και μάλιστα φροντίζουμε να μην έχουν πολλές θερμίδες.
Θερμίδες 130
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι
- ¼ του φλιτζανιού κονιάκ
- 2 κ.σ baking powder ή μαγειρική σόδα
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- Υλικά για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια μέλι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- Για την επικάλυψη: 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- Κανέλα και γαρύφαλλο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, την σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι μέσα σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 °C
- Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι
- Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το μείγμα για περίπου λεπτά
- Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βούτηξε με προσοχή ένα, ένα να καλυφθεί καλά και άφησε σε λαδόκολλα
- Πασπάλισε πριν κρυώσει η σοκολάτα με καρύδι και άφησε τη σοκολάτα να σφίξει
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ