Τα πρωινά ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θέλουν τα δικά τους Pancakes. Στη σημερινή συνταγή έχουν τη γεύση από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα Gingerbread.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού ginger σε μορφή σκόνης
- 1 κουτ. του γλυκού αλεύρι σε σκόνη
- 1 αβγό
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζάνι μελάσα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα μαγειρέματος, το αλάτι, το ginger και την κανέλα.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ, χτυπάς πολύ καλά το αβγό με τη μελάσα και τη βανίλια. Μόλις δημιουργηθεί το μείγμα, προσθέτεις το νερό.
- Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα σε ένα μπολ και ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά.
- Παράλληλα, ζεσταίνεις ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Τοποθετείς το μείγμα, με μεγάλες κουταλιές, σε στρογγυλό σχήμα πάνω στο ταψί και το ψήνεις μέχρι να ροδοκοκκινίσει και οι άκρες να “στεγνώσουν”. Αναποδογυρίζεις για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Τα αφήνεις να κρυώσουν και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ