Μπορεί στο γιορτινό τραπέζι να πρωταγωνιστεί η γαλοπούλα ή το χοιρινό, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας ψητός σολομός δεν έχει θέση. Στη συγκεκριμένη συνταγή, “ντύνεται” με αρώματα και χρώματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 πλάκα βούτυρο
- ξύσμα από δύο λεμόνια
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 1/2 ματσάκι λεμονοθίμαρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το ξύσμα, το βούτυρο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτεις μπόλικο αλατοπίπερο.
- Μαρινάρεις τα φιλέτα σολομού με το παραπάνω μείγμα και τα μεταφέρεις σε μία πήλινη γάστρα.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
- Τοποθετείς τα φιλέτα στη γάστρα, αφού τα αλείψεις με ελαιόλαδο και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, φροντίζοντας στο μισό χρόνο να φέρεις τον σολομό από την άλλη πλευρά.
- Μόλις ψηθεί ο σολομός, τον αφαιρείς από τον φούρνο, τον τοποθετείς σε μια πιατέλα και ρίχνεις πάνω στα φιλέτα το μείγμα βουτύρου που έχεις διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρεις με λαχανικά ή φρούτα κομμένα σε ροδέλες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ