Οι μέρες που περνάμε είναι οι πιο γιορτινές. Οι πιο χαρούμενες και οι πιο ανυπόμονες για τη νέα χρονιά. Τις περνάς με φίλους και θες να τους ετοιμάσεις τα καλύτερα. Τι θα έλεγες για καπ κέικ σε σχήμα χιονάνθρωπου;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα τρουφάκια:
- 300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα
- 60 γρ. κουβερτούρα
- 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 5 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 του φλιτζανιού λικέρ αμύγδαλο
- 1/3 του φλιτζανιού καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1/4 του φλιτζανιού άγλυκο κακάο σε σκόνη
Για τα καπ κέικ:
- 120 γρ. μαργαρίνη σε κύβους
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 5-6 μπισκοτάκια κανέλας σπασμένα
Για το γλάσο:
- 3 ασπράδια αβγού
- 3 κουτ. του χυμό λεμονιού
- 400 γρ. ζάχαρη
Για το ντεκόρ:
- Σταγόνες σοκολάτας
- 100 γρ. ζαχαρόπαστα
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, φτιάχνεις τα τρουφάκια. Ανακάτεψε και τις δύο σοκολάτες σε επεξεργαστή τροφίμων να γίνουν σκόνη
- Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και με τον επεξεργαστή να δουλεύει – αν είναι δυνατό – πρόσθεσέ τη στη σοκολάτα
- Συμπλήρωσε το βούτυρο, το λικέρ και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή βάση
- Βουτύρωσε ελαφρά ένα επίπεδο μπολ και άπλωσε την σοκολάτα. Σκέπασε με πλαστική μεμβράνη. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σφίξει
- Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα μικρό μπολ και τη σκόνη κακάο σε ένα άλλο
- Γύρισε τη σοκολάτα σε ξύλο κοπής και αφαίρεσε την πλαστική μεμβράνη. Κόψε τη σοκολάτα σε 8 λωρίδες και αντίστοιχα σε κυβάκια. Ανά διαστήματα βύθισε το μαχαίρι σε νερό να μην κολλάει
- Πέρασε τα σοκολατάκια πρώτα από το αμύγδαλο και μετά από το κακάο. Στο ψυγείο μπορούν να διατηρηθούν σε σκεπασμένο σκεύος, με λαδόκολλα ενδιάμεσα, μέχρι και 2 εβδομάδες.
- Συνεχίζεις με τα καπ κέικ, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και πρόσθεσε όλα τα υλικά
- Χτύπα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος πρόσθεσε τα σπασμένα μπισκότα και ανακάτεψε απαλά
- Σε φορμάκια για μάφιν βάλε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής για ατομικά κεκάκια και γέμισε με το μείγμα στα 2/3
- Ψήσε στο φούρνο για 20′ με 25′ λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένια απόχρωση
- Άφησε 10′ λεπτά και στη συνέχεια βάλε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά
- Ολοκληρώνεις με το γλάσο. Χτύπησε όλα τα υλικά για το γλάσο να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάλε μια σταγόνα γλάσο σε κάθε cupcake και στερέωσε επάνω από ένα τρουφάκι. Περίχυσε από πάνω με το γλάσο να ασπρίσει όλη η επιφάνειά του
- Χρησιμοποίησε τις σταγόνες σοκολάτας για μάτια και στόμα
- Μοίρασε τη ζαχαρόπαστα σε τρία μέρη και χρωμάτισε κόκκινο, πράσινο και πορτοκαλί. Πλάσε με το κόκκινο καπελάκι, το πορτοκαλί μύτη και κασκόλ με το πράσινο και διακόσμησε τα καπ κέικ σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ