Βρισκόμαστε ακριβώς έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα και αυτός ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει: ας ξεκινήσουμε τις εορταστικές συνταγές. Ποδαρικό μας κάνει το Gingerbread κέικ. Μαλακό, αφράτο και πεντανόστιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι μελάσα
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκελίδες σκόρδου
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία οριζόντια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις ενωθούν τα υλικά σου, προσθέτεις το αβγό και τη μελάσα. Ανακατεύεις μέχρι να δέσει το μείγμα σου.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και τις σκελίδες σκόρδου.
- Ενώνεις τα δύο σου μείγματα, ρίχνοντας σταδιακά ένα φλιτζάνι ζεστού νερού. Ανακατεύεις γρήγορα και προσεκτικά.
- Μόλις το μείγμα σου ενοποιηθεί το μεταφέρεις στη φόρμα κέικ και από εκεί στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
- Το αφήνεις να έρθεις σε θερμοκρασία δωματίου και το απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ