Το κοτόπουλο συνδυάζεται υπέροχα με το προσούτο σε ένα πιάτο που αναβαθμίζεις με πουρέ και μυρωδικά σε μια συνταγή της ΓΙΩΤΗΣ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 750 ml (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 4 φέτες προσούτο
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός από κοτόπουλο
- 1 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
- χυμό από μισό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαρινάρετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, θυμάρι και φασκόμηλο.
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, βάζετε το λάδι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και ψήνετε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
- Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το σοτάρετε μαζί με το προσούτο σε ένα τηγάνι που προηγουμένως έχετε βάλει το βούτυρο.
- Για τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τον ζωμό από το κοτόπουλο και προσθέτετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τον χυμό λεμονιού.
- Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και σερβίρετε γαρνίροντας με το κοτόπουλο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ