Συνταγή για κοτόπουλο με προσούτο, φασκόμηλο και πουρέ γλυκοπατάτας-καρότου

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κοτόπουλο συνδυάζεται υπέροχα με το προσούτο σε ένα πιάτο που αναβαθμίζεις με πουρέ και μυρωδικά σε μια συνταγή της ΓΙΩΤΗΣ. 

Συστατικά

  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 750 ml (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 4 φέτες προσούτο
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός από κοτόπουλο
  • 1 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαρινάρετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, θυμάρι και φασκόμηλο.
  • Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, βάζετε το λάδι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και ψήνετε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
  • Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το σοτάρετε μαζί με το προσούτο σε ένα τηγάνι που προηγουμένως έχετε βάλει το βούτυρο.
  • Για τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τον ζωμό από το κοτόπουλο και προσθέτετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τον χυμό λεμονιού.
  • Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και σερβίρετε γαρνίροντας με το κοτόπουλο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164