Συνταγή για κουραμπιέδες

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μετά τα μελομακάρονα σειρά έχουν οι λαχταριστοί κουραμπιέδες που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 1 φλ. γεμάτο άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 2 φλ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.σ.μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • γαρίφαλο σε σκόνη

Για την επικάλυψη

  • 4 φλ. άχνη ζάχαρη
  • ανθόνερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζεις το βούτυρο και το χτυπάς μέχρι να αφρατέψει
  • Προσθέτεις την άχνη και συνεχίζεις για 10-15 λεπτά το χτύπημα
  • Ρίχνεις τους κρόκους των αυγών, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, λίγο γαρύφαλλο σκόμη και την βανίλια και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα
  • Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη
  • Πλάθεις τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό ή σχήμα μισοφέγγαρου
  • Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα φούρνου και τοποθετείς τους κουραμπιέδες
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις τους κουραμπιέδες για 25 περίπου λεπτά
  • Τους αφαιρείς με προσοχή και τους τοποθετείς σε μια μεγάλη πιατέλα
  • Περιμένεις να κρυώσουν και τους ραντίζεις με ανθόνερο αρχικά και στη συνέχεια πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη
  • Διατηρούνται για καιρό σε αεροστεγές δοχείο.

Photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164