Τα λαζάνια είναι αγαπημένο πιάτο όλων και θα τα σερβίρεις στο γιορτινό τραπέζι ακολουθώντας τη συνταγή της ΓΙΩΤΗΣ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 20 γρ. πελτές τομάτας
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός λαχανικών
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 18 λαζάνια
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τον κιμά με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πελτέ τομάτας και καλύπτετε με τον ζωμό λαχανικών.
- Αφήνετε τον κιμά να σιγοψηθεί για περίπου 50 λεπτά.
- Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας, με 600 ml γάλα.
- Σε ένα ταψί 30×30, στρώνετε τα 6 λαζάνια και από πάνω ρίχνετε τον μισό κιμά.
- Καλύπτετε με άλλα 6 λαζάνια τον υπόλοιπο κιμά.
- Βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα λαζάνια και απλώνετε την μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε για 50 λεπτά στους 170°C.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ