Συνταγή για τέλεια μελομακάρονα από την ΓΙΩΤΗΣ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 5 πορτοκάλια
- 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
- 500 γρ. καρύδια σε κομματάκια
Για το σιρόπι:
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
- 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 300 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
Ετοιμάζετε το σιρόπι
- Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν μία βράση προσθέτετε το μέλι και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το μέλι και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τα μελομακάρονα:
- Χτυπάτε πολύ καλά στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο με την Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro.
- Διαλύετε στον χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και προσθέτετε όλα τα υλικά στο ελαιόλαδο.
- Στο τέλος προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι.
- Ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
- Πλάθετε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
- Τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζετε την επιφάνεια με καρύδια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ