Ο καιρός φόρεσε τα χειμωνιάτικα του, η πόλη την εορταστική της διάθεση, εσύ ετοιμάζεσαι – αν δεν το έχεις κάνει ήδη – να στολίσεις. Ώρα, λοιπόν, να φέρεις χριστουγεννιάτικη διάθεση και στον ουρανίσκο σου. Έτοιμη για υπέροχα – και πανεύκολα να τα φτιάξεις – μελομακάρονα;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα μπισκότα:
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουτ. του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια βούτυρο, ανάλατο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό από πορτοκάλι
- 3 αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι
- 2 γαρύφαλλα
Για το μελωμένο σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
- Σκόνη κανέλας
- Μοσχοκάρυδο, αλεσμένο
- Ξηροί καρποί, αλεσμένοι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα μαγειρέματος και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτεις το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αρχίζεις να τα χτυπάς πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή κρέμας.
- Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάς τους κρόκους από τα τρία αυγά με το χυμό πορτοκαλιού.
- Αναμειγνύεις τα μείγματα από τα δύο μπολ σε ένα. Αμέσως μετά, προσθέτεις στο μπολ με το ενωμένο μείγμα το μείγμα του τρίτου μπολ. Αρχίζεις να προσθέτεις σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά. Αμέσως μετά, προσθέτεις την κουταλιά μέλι και αναμειγνύεις.
- Αφού κάνεις τα παραπάνω, σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην άκρη για περίπου 25 λεπτά.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αρχίζεις να κόβεις τη ζύμη σε μικρούς ρόμβους (στο σχήμα του κλασσικού μελομακάρονου)
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζεις σε μέτρια φωτιά το μέλι, το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να γίνει εντελώς υγρή και να πάρει τη μορφή των άλλων δύο στοιχείων. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς για πολύ λίγο την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους ξηρούς καρπούς.
- “Βουτάς” τα μελομακάρονα στο σιρόπι και από τις δύο πλευρές για περίπου 10 δευτερόλεπτα το καθένα.
- Πασπαλίζεις με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα συστατικά που έχεις για το γαρνίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ