Αυτή την εβδομάδα κάνουμε βασιλόπιτα! Αυτό το τυχερό κεκάκι, το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και να είναι πεντανόστιμο. Α, και το σημαντικότερο: θα ξέρεις που είναι το φλουρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 αυγά
- 250 γρ. (μισό πακέτο) βούτυρο
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα σε μορφή σκόνης
- Ξύσμα ενός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μίξερ, χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.
- Σιγά – σιγά, όσο συνεχίζεις να χτυπάς, προσθέτεις στο μείγμα τα αυγά.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα, προσθέτεις σιγά – σιγά και προσεκτικά το αλεύρι και τη σόδα μαγειρέματος.
- Τέλος, ρίχνεις το ξύσμα από λεμόνι και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις η ζύμη αποκτήσει λεία υφή, σταματάς να τη χτυπάς στο μίξερ.
- Πριν την αδειάσεις στη φόρμα για κέικ, ρίχνεις τα καρύδια.
- Αδειάζεις το μείγμα ομοιόμορφα στη στρογγυλή φόρμα κέικ και ανακατεύεις για να “στρώσει”.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
- Πριν τη σερβίρεις, πρόσθεσε τυχαία το φλουρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ