Κι αν είσαι vegan μπορείς να απολαύσεις τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά με πρώτα και καλύτερα τα αγαπημένα μελομακάρονα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κούπες αλεύρι μαλακό
- 2 1⁄2 κούπες) σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 της κούπας νερό
- 1 + 1/4 της κούπας ηλιέλαιο
- 3/4 της κούπας) χυμό πορτοκαλιού
- 2 +1/2 κ.σ. κονιάκ
- 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 2/3 της κούπας ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/2 κ. γλ. γαρίφαλο
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
Για το σιρόπι θα χρειαστείς
- 2 + 1/2 κούπες νερό
- 2 + 2/3 της κούπας ζάχαρη
- 2 κούπες σιρόπι αγαύης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φλούδα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα ανακατεύεις απαλά με το σύρμα
- Το βράζεις σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να πάρει βράση
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να σιγοβράσει για 5 ακόμη λεπτά
- Ανακατεύεις και το αποσύρεις από τη φωτιά
- Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνεις στο σκεύος λαδόκολλα
- Σε βαθύ και μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το σιρόπι αγαύης και τη ζάχαρη
- Προσθέτεις την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα και συνεχίζεις να ανακατεύεις με το σύρμα
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ
- Τα αδειάζεις σταδιακά στο μπολ με το υγρό μείγμα και ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα
- Παίρνεις μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθεις
- Τα τοποθετείς στο σκεύος αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους και πιέζεις την επιφάνειά απαλά με ένα σουρωτήρι
- Τα ψήνεις για 20 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τα βγάζεις από το φούρνο και όπως είναι ζεστά τα βουτάς μια την τρυπητή κουτάλα στο κρύο σιρόπι
- Τα αφήνεις στο σιρόπι για 10- 15 δευτερόλεπτα
- Τα βγάζεις και τα τοποθετείς σε μια πιατέλα προσεκτικά
- Τα πασπαλίζεις με τριμμένο καρύδι και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ