Συνταγή για ζεστό Gluhwein, το πιο γλυκό κρασί των Χριστουγέννων

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μπορεί τα Χριστούγεννα να φημίζονται για το πλούσιο και λαχταριστό τους φαγητό, όμως, υπάρχει ένα κρασί που πάντα κατορθώνει να πρωταγωνιστεί. Ο λόγος για το περίφημο Glühwein, το οποίο φέτος θα το ετοιμάσεις με τα δικά σου χεράκια στην κουζίνα σου. 

Συστατικά

  • 8 κομματάκια κανέλα
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 12 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνεις το κόκκινο κρασί. Το αφήνεις να βράσει για λίγα λεπτά – σε καμία περίπτωση μέχρι να κοχλάσει –  σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζεις να βράζεις για περίπου 5 λεπτά.
  • Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Αφού στραγγίξεις το ρόφημα – για να φύγουν τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι – , σερβίρεις σε ένα καλό γυάλινο ποτήρι και απολαμβάνεις.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164