O Jamie Oliver σου προτείνει την πιο απλή αλλά ταυτόχρονα την πιο νόστιμη και εμφανίσιμη λύση για κρέας τα Χριστούγεννα: χορταστικό νουά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μοσχαρίσιο ή βοδινό νουά σε διχτάκι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2-3 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 κεφαλάκι σκόρδο
- 1 ματσάκι διάφορα φρέσκα μυρωδικά όπως θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, δάφνη
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βγάλε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το μαγειρέψεις για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
- Πλύνε και χοντρόκοψε τα λαχανικά.
- Σπάσε το σκόρδο σε σκελίδες χωρίς να το καθαρίσεις
- Βάλε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά αλλά και τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα μεγάλο ταψί και περίχυσέ τα με ελαιόλαδο.
- Περίχυσε με ελαιόλαδο το κρέας και αλατοπιπέρωσέ το. Τρίψε το καλά να απλωθεί το αλατοπίπερο και το λάδι.
- Βάλε το πάνω από τα λαχανικά.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο και αμέσως κατέβασε στους 200 βαθμούς τη θερμοκρασία.
- Μαγείρεψε το νουά για μία ώρα αν το θέλεις μέτρια ψημένο και άλλα 10 με 15 λεπτά εάν το θέλεις καλοψημένο.
- Εάν τα λαχανικά ψηθούν πιο γρήγορα, ρίξε λίγο νεράκι στο ταψί για να μην καούν.
- Βγάλε το κρέας από το φούρνο και βάλε το στην άκρη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να σταθεί τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Σέρβιρε σε πιατέλα αφαιρώντας πρώτα το δίχτυ του μαζί με τα λαχανικά (χωρίς το σκόρδο).
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ