O Jamie Oliver σου προτείνει την πιο απλή αλλά ταυτόχρονα την πιο νόστιμη και εμφανίσιμη λύση για κρέας τα Χριστούγεννα: χορταστικό νουά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μοσχαρίσιο ή βοδινό νουά σε διχτάκι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2-3 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 κεφαλάκι σκόρδο
- 1 ματσάκι διάφορα φρέσκα μυρωδικά όπως θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, δάφνη
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βγάλε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το μαγειρέψεις για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
- Πλύνε και χοντρόκοψε τα λαχανικά.
- Σπάσε το σκόρδο σε σκελίδες χωρίς να το καθαρίσεις
- Βάλε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά αλλά και τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα μεγάλο ταψί και περίχυσέ τα με ελαιόλαδο.
- Περίχυσε με ελαιόλαδο το κρέας και αλατοπιπέρωσέ το. Τρίψε το καλά να απλωθεί το αλατοπίπερο και το λάδι.
- Βάλε το πάνω από τα λαχανικά.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο και αμέσως κατέβασε στους 200 βαθμούς τη θερμοκρασία.
- Μαγείρεψε το νουά για μία ώρα αν το θέλεις μέτρια ψημένο και άλλα 10 με 15 λεπτά εάν το θέλεις καλοψημένο.
- Εάν τα λαχανικά ψηθούν πιο γρήγορα, ρίξε λίγο νεράκι στο ταψί για να μην καούν.
- Βγάλε το κρέας από το φούρνο και βάλε το στην άκρη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να σταθεί τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Σέρβιρε σε πιατέλα αφαιρώντας πρώτα το δίχτυ του μαζί με τα λαχανικά (χωρίς το σκόρδο).
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ