Ιταλική λιχουδιά που μοιάζει πολύ με το μαντολάτο. Αφράτο και πεντανόστιμο λιώνει στο στόμα και δεν σε βαραίνει! Μπορείς αν θέλεις να το κόψεις με διάφορα κουπάτ σε σχήμα δεντράκι, Άγιο Βασίλη και αστεράκι.
Θερμίδες 134
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 3 μεγάλα αυγά
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού (ή λικέρ εσπεριδοειδών)
- 3/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 1/2 φλιτζάνια φουντούκια ανάλατα
- 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λάδωσε ένα τετράγωνο ταψάκι 30×30. Στρώσε στον πάτο και τα άκρα λαδόκολλα
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά πρόσθεσε τη ζάχαρη και το νερό ανακατεύοντας διαρκώς να λιώσει
- Δυνάμωσε λίγο τη φωτιά και άφησε το σιρόπι να βράσει. Με ένα πινέλο (που αντέχει στο ζεστό) σπρώξε την κρυσταλλική ζάχαρη από τα τοιχώματα στο σιρόπι
- Χωρίς να το αφήσεις να καεί και να σκουρύνει κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να σταθεί μερικά λεπτά να κάτσουν οι φουσκάλες
- Στο μεταξύ χτύπησε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να πάρεις μια αφράτη μαρέγκα
- Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε σιγά, σιγά το ζεστό σιρόπι φροντίζοντας να μην ψηθεί το αυγό. Δυνάμωσε την ένταση και συνέχισε το χτύπημα να κρυώσει το μείγμα. Η όλη διαδικασία θα σου πάρει 20 λεπτά
- Πρόσθεσε τα αρωματικά σου και συνέχισε το χτύπημα για ένα λεπτάκι ακόμη. Στο τέλος πρόσθεσε και τα φουντούκια
- Πασπάλισε μια επιφάνεια εργασίας με λίγο άνθος αραβοσίτου και ζύμωσε το μείγμα αρκετή ώρα. Στρώσε το torrone στο ταψάκι καλά και άφησε να σταθεί όλο το βράδι
- Ξεφόρμαρε το torrone και κόψε σε μακρόστενα μπαστουνάκια, τυλίγοντας σε λαδόκολλα ή χαρτί περιτυλίγματος για γλυκά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ