Αρωματικό τριπλοψημένο ρολό πανσέτας με φρέσκα βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας καπνιστή πανσέτα (αλλαντικό) ψιλοκομμένη
- 8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. γλυκού μαραθόσπορος σπασμένος
- 2 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 ολόκληρη πανσέτα 5 kg χωρίς κόκκαλο με την πέτσα
- 1 1/2 κ. σούπας αλάτι
- 1 κ. γλυκού baking powder
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το δενδρολίβανο με το φασκόμηλο, το θυμάρι, την καπνιστή πανσέτα, το σκόρδο, τον μαραθόσπορο, το τζίντζερ και το πιπέρι.
- Άπλωσε την πανσέτα σε μια καθαρή επιφάνεια με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω και με ένα μαχαίρι χάραξε όλη την επιφάνεια.
- Με απορροφητικό χαρτί στέγνωσε πολύ καλά την πανσέτα και γύρισέ της πλευρά, ώστε η πέτσα να είναι προς τα κάτω.
- Πασπάλισε από πάνω το μείγμα βοτάνων και άρχισε να τρίβεις όλη την επιφάνεια της πανσέτας με αυτό.
- Τύλιξε την πανσέτα πολύ στενά και δέσε το ρολό με σπάγκο για φούρνο, σε αποστάσεις των 2,5 cm μεταξύ τους.
- Τοποθέτησε το ρολό σε ένα ταψί και άφησέ το στο ψυγείο ακάλυπτο για έξι ώρες.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλάτι με το baking powder.
- Βγάλε το ρολό από το ψυγείο, στέγνωσέ την με χαρτί και τρίψε μπόλικο από το μείγμα αλατιού.
- Ψήσε για μία ώρα και 45 λεπτά, φροντίζοντας να αλείψεις με τα υγρά που βγάζει το κρέας ανά μισή ώρα.
- Έπειτα άφησε το κρέας να ψηθεί ανενόχλητο για άλλη μιάμιση ώρα.
- Ανέβασε την θερμοκρασία τους 230 βαθμούς και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά για να γίνει η πέτσα τραγανή.
- Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησε το ρολό να σταθεί για 15 λεπτά.
- Κόψε σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ