Λαχταριστή σοκολατένια βασιλόπιτα με κρέμα τυριού και κακάο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το κέικ:
- 200 gr βούτυρο σε κύβους
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 75 gr σκόνη κακάο
- 10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 80 ml σιρόπι σφενδάμου
- 6 αυγά
- 70 gr ζάχαρη καρύδας
- 120 gr αμύγδαλο σε σκόνη
Για το frosting:
- 120 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
- 240 gr ricotta
- 70 gr ζάχαρη καρύδας
- 35 gr κακάο
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στου 150 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ψηλό ταψάκι με 20 cm διάμετρο.
- Βάλε το βούτυρο και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Στο μπλέντερ χτύπησε τους χουρμάδες με το σιρόπι σφενδάμου και πρόσθεσε το μείγμα βουτύρου μόλις κρυώσει.
- Χτύπησε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για έξι λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
- Πρόσθεσε και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.
- Ρίξε το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήσε για 55 λεπτά, τσιμπώντας με μια οδοντογλυφίδα για να βγει καθαρή, πριν το βγάλεις από τον φούρνο.
- Όσο η βασιλόπιτα κρυώνει, χτύπησε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την ricotta μέχρι να ενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε την ζάχαρη, το κακάο και την βανίλια και συνέχισε να χτυπάς.
- Βάλε το frosting στο ψυγείο για 10 λεπτά και έπειτα με μια σπάτουλα άπλωσέ το πάνω στο κρύο κέικ, αφού το βγάλει από το ταψί του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ