Βασιλόπιτα με σοκολάτα και frosting κακάο

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σοκολατένια βασιλόπιτα με κρέμα τυριού και κακάο

Συστατικά

Για το κέικ:

  • 200 gr βούτυρο σε κύβους
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 75 gr σκόνη κακάο
  • 10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 80 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 6 αυγά
  • 70 gr ζάχαρη καρύδας
  • 120 gr αμύγδαλο σε σκόνη

Για το frosting:

  • 120 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 240 gr ricotta
  • 70 gr ζάχαρη καρύδας
  • 35 gr κακάο
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στου 150 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ψηλό ταψάκι με 20 cm διάμετρο.
  • Βάλε το βούτυρο και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τους χουρμάδες με το σιρόπι σφενδάμου και πρόσθεσε το μείγμα βουτύρου μόλις κρυώσει.
  • Χτύπησε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για έξι λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Πρόσθεσε και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.
  • Ρίξε το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήσε για 55 λεπτά, τσιμπώντας με μια οδοντογλυφίδα για να βγει καθαρή, πριν το βγάλεις από τον φούρνο.
  • Όσο η βασιλόπιτα κρυώνει, χτύπησε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την ricotta μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε την ζάχαρη, το κακάο και την βανίλια και συνέχισε να χτυπάς.
  • Βάλε το frosting στο ψυγείο για 10 λεπτά και έπειτα με μια σπάτουλα άπλωσέ το πάνω στο κρύο κέικ, αφού το βγάλει από το ταψί του.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164