Λαχταριστό και αφράτο panettone με φρούτα και αμύγδαλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr σκληρό αλεύρι
- 7 gr αλάτι
- 50 gr ζάχαρη
- 2 φακελάκια μαγιά (7 gr/1)
- 140 ml ζεστό γάλα
- 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 gr + έξτρα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 gr αποξηραμένα κεράσια
- 120 gr αποξηραμένες ξανθές σταφίδες
- 120 gr αποξηραμένες μαύρες σταφίδες
- 100 gr ολόκληρα μπλανσαρισμένα αμύγδαλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μίξερ χτύπησε για δύο λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με την ζάχαρη, την μαγιά, το γάλα και τα πέντε αυγά με το εξάρτημα για ζύμες.
- Ανέβασε την ταχύτητα του μίξερ σε γρήγορη και συνέχισε να πλάθεις για άλλα οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα και συνέχισε το χτύπημα.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ, κάλυψε με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Άλειψε με βούτυρο ένα ψηλό ταψί για panettone με διάμετρο 18 cm.
- Βγάλε την ζύμη από το ζυγείο και με τα χέρια σου σχημάτισε μια μεγάλη μπάλα.
- Βάλε την μπάλα στο ταψί και άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να φουσκώσει.
- Προθέρμανε τον φούρνο τους 180 βαθμούς.
- Χτύπησε το αυγό που έχει μείνει με ένα πιρούνι και άλειψέ το πάνω από την ζύμη.
- Ψήσε για περίπου 25 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε την θερμοκρασία τους 150 βαθμούς.
- Ψήσε για άλλα 35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέικ.
- Αφαίρεσε το panettone από το ταψί του αμέσως και άφησέ το να κρυώσει.
- Πασπάλισε με λίγη άχνη ζάχαρη και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ