Αφράτη βασιλόπιτα με παραδοσιακά αρώματα και μαλακή υφή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 120 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κ. γλυκού μαχλέπι
- ¼ κ. γλυκού μαστίχα
- ½ κ. γλυκού κάρδαμο
- 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 ml νερό
- 100 ml γάλα
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 640 gr αλεύρι γοχ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 6 αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κάρδαμο και 40 gr ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Πρόσθεσε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς για δύο λεπτά.
- Στο μίξερ χτύπησε το νερό με το γάλα, τη μαγιά και την αρωματισμένη ζάχαρη.
- Πρόσθεσε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά και χτύπησε με το εξάρτημα για τις ζύμες για περίπου 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε και το βούτυρο σε κομμάτια και χτύπησε για άλλα περίπου τέσσερα λεπτά.
- Βουτύρωσε μια φόρμα με διάμετρο 20 cm και τοποθέτησε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίξε τη ζύμη στη φόρμα, τοποθέτησε φυσικά το φλουρί, σκέπασε με μια στεγνή πετσέτα και άφησέ τη για τουλάχιστον 1,5 ώρα για να φουσκώσει.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα και ψήσε για περίπου μία ώρα, ελέγχοντας με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί η ζύμη.
- Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμα ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ