Μια σαλάτα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρέπει να έχει τα χρώματα των γιορτών και τη γλύκα των Χριστουγέννων. Α, και λίγες θερμίδες! Κόκκινο λάχανο και μήλο, βρασμένο με αρωματικό ξίδι και μαύρη ζάχαρη και σερβιρισμένο με τραγανά καβουρδισμένα καρύδια.
84 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κόκκινο λάχανο τριμμένο ψιλό
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 ξυλάκια γαρίφαλο
- 100ml μηλόξιδο (ή ελαφρύ λευκό ξίδι)
- 25 γρ. μαύρη ζάχαρη (προτίμησε εκείνη που έχει πιο κολλώδη υγρή υφή)
- Μια χούφτα ψημένα καρύδια ψιλοκομμένα
- handful walnuts, toasted and chopped
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το λάχανο σε μεγάλο και ρηχό τηγάνι με το βούτυρο, το μήλο, τη δάφνη και τα γαρίφαλα. Ψήσε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, ώσπου να αρχίσει να μαραίνεται το λάχανο
- Πρόσθεσε το ξίδι και άφησε να εξατμιστεί. Συνέχισε το ανακάτεμα να φύγει η ένταση του ξιδιού και πρόσθεσε τη ζάχαρη γυρίζοντας τη σαλάτα σου να λιώσει, αλλά να μην καεί
- Πασπάλισε με τα καρύδια λίγο πριν σερβίρεις
Tip
Αν έχεις φτιάξει τη σαλάτα από νωρίς, ίσως χρειαστεί να τη βάλεις για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων να μελώσει και πάλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ