Η απόφαση ελήφθη! Φέτος στο ρεβεγιόν θα σερβίρεις χοιρινό… βρήκαμε μια απολαυστική συνταγή με τρυφερό φιλέτο χοιρινού, τραγανά πεκάν και τη “διάσημη” σος πόρτο για να το συνοδεύσεις! Και Χρόνια Πολλά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι καρύδια πέκαν ψιλοκομμένα
- 2/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. Worcestershire σος ή σος σόγιας
- 2 μέτρια ψαρονέφρια (φιλέτο χοιρινού)
- 2 φλιτζάνια κρασί πόρτο ή ξηρό Μαρσάλα
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά σύκα
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- Μερικά κουμ κουάτ (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC βαθμούς
- Βάλε στο μπλέντερ τα καρύδια, το τυρί, τη μουστάρδα και τη Worcestershire σος να γίνουν λείο μίγμα.
- Βούτηξε τα ψαρονέφρια να καλυφθούν παντού με το μίγμα.
- Βάλε το κρέας στην άκρη σε ένα ταψί να ψηθεί για 25′ με 35′ λεπτά. Κάλυψέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το για άλλα 15′ λεπτά.
- Για να φτιάξεις τη σάλτσα που θα το συνοδεύσει: σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε το πόρτο, τα σύκα και τη ζάχαρη. Άφησε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και μετά χαμήλωσέ την και άσε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά χωρίς να σκεπάσεις μέχρι να μειωθεί σε περίπου 2 και 1/4 φλιτζάνια. Άφησέ την να κρυώσει ελαφρά.
- Βάλε τη μισή σάλτσα στο μπλέντερ για να την κάνεις λεία και αφού τη χτυπήσεις πρόσθεσε την άλλη μισή. Σούρωσε τη σάλτσα σε ένα μπολ μέσα από μία πετσέτα ή τουλπάνι και πέταξε ό,τι κρατήσει το τουλπάνι. Βάλε τη σάλτσα ξανά στην κατσαρόλα και ζέστανέ τη σε χαμηλή φωτιά.
- Κόψε το χοιρινό σε φέτες και σέρβιρέ το περιχύνοντας με σάλτσα.
- Αν θέλεις γάρνιρε με κουμ κουάτ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ