Ο Άκης Πετρετζίκης σου προτείνει την καλύτερη συνταγή για χοιρινό που έχεις δοκιμάσει και φυσικά πρέπει να σερβίρεις στο χριστουγεννιάτικό σου τραπέζι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 100 γρ. πικάντικη μουστάρδα
- Για το γλάσο
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 250 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. μείγμα 5 μπαχαρικών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι το οποίο είναι τυλιγμένο με δίχτυ και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, δίνουμε χρώμα στο κρέα μας από όλες τις πλευρές.
- Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε ένα ”στρωματάκι” μυρωδικών απλώνοντας αρκετά κλωνάρια από δεντρολίβανο και από θυμάρι.
- Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας.
- Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα. Το σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα.
- Ψήνουμε για 2 1/2 ώρες στους 180 βαθμούς.
- Μετά από 2 1/2 ώρες το βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε με ένα ψαλίδι το δίχτυ μας.
- Για το γλάσο: Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αλείφουμε με την καυτερή μουστάρδα το ρολό και βάζουμε από πάνω το γλάσο μας .
- Βάζουμε το ρολό πίσω στο φούρνο για 30 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και βάζουμε το γλάσο από πάνω.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας και σερβίρουμε σε φέτες με πουρέ πατάτας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ