Ο Άκης Πετρετζίκης σου προτείνει την καλύτερη συνταγή για χοιρινό που έχεις δοκιμάσει και φυσικά πρέπει να σερβίρεις στο χριστουγεννιάτικό σου τραπέζι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 100 γρ. πικάντικη μουστάρδα
- Για το γλάσο
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 250 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. μείγμα 5 μπαχαρικών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι το οποίο είναι τυλιγμένο με δίχτυ και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, δίνουμε χρώμα στο κρέα μας από όλες τις πλευρές.
- Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε ένα ”στρωματάκι” μυρωδικών απλώνοντας αρκετά κλωνάρια από δεντρολίβανο και από θυμάρι.
- Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας.
- Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα. Το σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα.
- Ψήνουμε για 2 1/2 ώρες στους 180 βαθμούς.
- Μετά από 2 1/2 ώρες το βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε με ένα ψαλίδι το δίχτυ μας.
- Για το γλάσο: Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αλείφουμε με την καυτερή μουστάρδα το ρολό και βάζουμε από πάνω το γλάσο μας .
- Βάζουμε το ρολό πίσω στο φούρνο για 30 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και βάζουμε το γλάσο από πάνω.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας και σερβίρουμε σε φέτες με πουρέ πατάτας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ