Η παράδοση στην Ελλάδα θέλει χοιρινό για τα Χριστούγεννα. Κι εσύ ξέρεις πως το ψαρονέφρι εκτός από πεντανόστιμο είναι και από τα πιο καθαρά (από λίπος) κομμάτια του. Να λοιπόν μια γιορτινή συνταγή που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό και δεν θα βάλει σε μπελάδες τη ζυγαριά σου.
220 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ολόκληρα κομμάτια ψαρονέφρι. (Περίπου 500γρ. το καθένα) χωρίς το λίπος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 100γρ σταφίδα ξερή μουλιασμένη σε κρασί
- Το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι
- 1 ποτήρι του κρασιού νερό με 1 κ.γ. νισεστέ διαλυμένο σε αυτό
- Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200γρ. Γιαούρτι 2%
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Chives για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190o
- Σόταρε το κρέας ολόκληρο από όλες τις πλευρές σε αντικολλητικό σκεύος. Μην πετάξεις τα υγρά που θα αφήσει στο τηγάνι
- Σε ένα μπολ ανάμειξε το ελαιόλαδο, 2 κ.σ. κύμινο, την κανέλα, 2 κ.γ. τζίντζερ και λίγο αλατοπίπερο. Άλειψε με την πάστα που θα πάρεις την επιφάνεια του χοιρινού και μετάφερε το κρέας σε ταψί μαζί, αφήνοντας να ψηθεί για 30 με 35 λεπτά
- Βάλε το υπόλοιπο κύμινο στο τηγάνι που σόταρες το κρέας, μαζί με τις σταφίδες (αφού τις στραγγίξεις), το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπέρωσε. Αφού ζεσταθούν δέσε τη σαλτσούλα σου, προσθέτοντας το νερό με το νισεστέ. Αφού σιγοβράσει για μερικά λεπτά πρόσθσε το δυόσμο
- Ρίξε το υπόλοιπο τζίντζερ στο γιαούρτι, ανακάτεψε με τη μουστάρδα και αλατοπιπέρωσε. Συμπλήρωσε λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο και γάρνιρε τη σος σου με τα chives
- Κόψε το ψαρονέφρι σε φέτες και σέρβιρε με τη σος που μόλις ετοίμασες. Σέρβιρε με το γιαούρτι
Tip
Συνόδεψε το χοιρινό σου αν θέλεις με couscous ή πατάτες φούρνου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ