Χριστουγεννιάτικα crostini με αχλάδι και ρόδι σε μπαχαρικά

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά crostini από γαλλική μπαγκέτα με καραμελωμένο αχλάδι και τρυφερό ρόδι

Συστατικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αχλάδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
  • 1 φλ. ρόδι
  • 170 gr τυρί κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα πινέλο άλειψε τις φέτες ψωμιού με λάδι και φρυγάνισέ τες στον φούρνο για πέντε λεπτά ή στην φρυγανιέρα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα με μισό κουταλάκι κανέλα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • Άπλωσε το τυρί κρέμα στις φέτες μπαγκέτας και άφησέ τες στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα αχλάδια, την υπόλοιπη κανέλα και το σιρόπι σφενδάμου.
  • Σοτάρισε τα υλικά για περίπου τρία λεπτά και πρόσθεσε το βαλσαμικό και το ρόδι.
  • Μοίρασε το μείγμα πάνω από το τυρί κρέμα στα ψωμάκια και έπειτα ράντισέ τα με τους χυμούς στο τηγάνι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164