Λαχταριστά crostini από γαλλική μπαγκέτα με καραμελωμένο αχλάδι και τρυφερό ρόδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 γαλλική μπαγκέτα σε λεπτές φέτες
- ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αχλάδια ψιλοκομμένα
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
- 1 φλ. ρόδι
- 170 gr τυρί κρέμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Με ένα πινέλο άλειψε τις φέτες ψωμιού με λάδι και φρυγάνισέ τες στον φούρνο για πέντε λεπτά ή στην φρυγανιέρα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα με μισό κουταλάκι κανέλα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Άπλωσε το τυρί κρέμα στις φέτες μπαγκέτας και άφησέ τες στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα αχλάδια, την υπόλοιπη κανέλα και το σιρόπι σφενδάμου.
- Σοτάρισε τα υλικά για περίπου τρία λεπτά και πρόσθεσε το βαλσαμικό και το ρόδι.
- Μοίρασε το μείγμα πάνω από το τυρί κρέμα στα ψωμάκια και έπειτα ράντισέ τα με τους χυμούς στο τηγάνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ