Χριστουγεννιάτικα κιμαδοπιτάκια

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι μικρά τραγανά πιτάκια με γέμιση κιμά που μπορείς να απολαμβάνεις τις βραδινές ώρες με καλό κρασί δίπλα στο Χριστουεννιάτικο δένδρο. 

Θερμίδες 160

Συστατικά

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αυγό χτυπημένο μεσα σε λίγο κρύο νερό
  • 250 γρ. σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Βάλε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το βούτυρο μέσα στα δάκτυλά σου για να πάρεις ομοιόμορφα κομματάκια ζύμης
  • Πρόσθεσε και το αυγό χτυπημένο και κρύο νερό 1 κ.γ. κάθε φοράμέχρι να ενωθεί το μείγμα αλλά να μην γίνει πολύ υγρό και κολλώδες
  • Τύλιξε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και άσε στην κατάψυξη για 15 – 25 λεπτά
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τον κιμά όπως για μια υπέροχη μακαρονάδα. Κάνε κλικ εδώ
  • Διάλεξε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσεις για τα πιτάκια σου. Φόρμες muffin ή από μικρά ταρτάκια είναι τα ιδανικά
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας και άνοιξε τα 2/3 της ζύμης σε λεπτό φύλλο 3 χιλιοστών
  • Κόψε με κουπάτ ή ένα φλιτζάνι σε στρογγυλά και στρώσε μέσα στα φορμάκια. Μην σε ανησυχεί αν η ζύμη δεν καλύπτει μέχρι το χείλος το φορμάκι
  • Γέμισε τα φορμάκια στα 2/3 με τον κιμά και ετοίμασε την ζύμη που σου έμεινε
  • Άνοιξε πάλι ένα φύλλο του ίδιου πάχους και κόψε σε μικρότερα κυκλάκια ή αστεράκια ή ό, τι άλλο σχήμα θέλεις
  • Σκέπασε τα πιτάκια σου και κάνε μια μικρή τρυπίτσα να φεύγει ο ατμός
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, να πάρει χρώμα. Αφαίρεσε από το φούρνο και ράντισε με την κρυσταλική ζάχαρη
  • Είναι υπέροχα και ζεστά αλλά και κρύα μαζί με ένα ποτήρι κονιάκ ή καλό κόκκινο κρασί

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164