Είναι μικρά τραγανά πιτάκια με γέμιση κιμά που μπορείς να απολαμβάνεις τις βραδινές ώρες με καλό κρασί δίπλα στο Χριστουεννιάτικο δένδρο.
Θερμίδες 160
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μια πρέζα αλάτι
- 225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
- 1 αυγό χτυπημένο μεσα σε λίγο κρύο νερό
- 250 γρ. σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Βάλε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το βούτυρο μέσα στα δάκτυλά σου για να πάρεις ομοιόμορφα κομματάκια ζύμης
- Πρόσθεσε και το αυγό χτυπημένο και κρύο νερό 1 κ.γ. κάθε φοράμέχρι να ενωθεί το μείγμα αλλά να μην γίνει πολύ υγρό και κολλώδες
- Τύλιξε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και άσε στην κατάψυξη για 15 – 25 λεπτά
- Στο μεταξύ ετοίμασε τον κιμά όπως για μια υπέροχη μακαρονάδα. Κάνε κλικ εδώ
- Διάλεξε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσεις για τα πιτάκια σου. Φόρμες muffin ή από μικρά ταρτάκια είναι τα ιδανικά
- Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας και άνοιξε τα 2/3 της ζύμης σε λεπτό φύλλο 3 χιλιοστών
- Κόψε με κουπάτ ή ένα φλιτζάνι σε στρογγυλά και στρώσε μέσα στα φορμάκια. Μην σε ανησυχεί αν η ζύμη δεν καλύπτει μέχρι το χείλος το φορμάκι
- Γέμισε τα φορμάκια στα 2/3 με τον κιμά και ετοίμασε την ζύμη που σου έμεινε
- Άνοιξε πάλι ένα φύλλο του ίδιου πάχους και κόψε σε μικρότερα κυκλάκια ή αστεράκια ή ό, τι άλλο σχήμα θέλεις
- Σκέπασε τα πιτάκια σου και κάνε μια μικρή τρυπίτσα να φεύγει ο ατμός
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, να πάρει χρώμα. Αφαίρεσε από το φούρνο και ράντισε με την κρυσταλική ζάχαρη
- Είναι υπέροχα και ζεστά αλλά και κρύα μαζί με ένα ποτήρι κονιάκ ή καλό κόκκινο κρασί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ