Είναι τα πιο κλασικά μπισκοτάκια! Αγόρασε τα κουπάτ σε ό, τι σχέδιο σου αρέσει και φτιάξε νόστιμα, χρωματιστά μπισκότα. Είναι ελαφριά, είναι αρωματικά και πολύ νόστιμα. Μην ξεχάσεις να κάνεις ένα μικρό κυκλάκι στην κορυφή τους και αν… σου μείνουν βάλε τα μπισκοτάκια σαν στολίδια επάνω στο χριστουγεννιάτικο δένδρο.
Θερμίδες 162
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 κ.σ. ginger σε σκόνη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι μαργαρίνη ελαφράλιωμένη
- 1 φλιτζάνι μελάσα
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- Για το γλάσο: 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/4 του φλιτζανιού γάλα
- 10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (διάφορα χρώματα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το αλεύρι με το baking powder, το ginger, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλο και την κανέλα σε ένα μπολ
- Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τη μαργαρίνη, τη μελάσα, τη μαύρη ζάχαρη, το νερό, το αυγό και τη βανίλια να αφρατέψουν
- Σιγά, σιγά πρόσθεσε τα στεγνά υλικά σου – αλεύρι κτλ – και συνέχισε το χτύπημα να απορροφηθούν πλήρως
- Μοίρασε τη ζύμη σε 3 μέρη και πίεσε σε μικρά μπαλάκια. Τύλιξε με ζελατίνη και άφησε στην άκρη για 3 ώρες
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175oC
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτά φύλλα (2-3 εκατοστά)
- Κόψε σε σχεδιάκια ανάλογα με το κουπάτ και άπλωσε τα μπισκοτάκια σου σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
- Ψήσε για 10-12 λεπτά. Τα μπισκοτάκια σου είναι έτοιμα όταν φύγει η υγρασία από το κέντρο του μπισκότου
- Αφαίρεσε από την λαδόκολλα και άφησε να κρυώσουν σε μια σχαρούλα
- Ετοίμασε το γλάσο όσο κρυώνουν τα μπισκοτάκια σου. Ανακάτεψε τη ζάχαρη με το γάλα τόσο, όσο να πάρεις μια παχιά κρέμα
- Μοίρασε σε διάφορα μπολάκια, ανάλογα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που έχεις
- Πάρε τα χρωματιστά γλάσο σου και στόλισε τα μπισκότα όπως επιθυμείς
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ