Έχουν όμορφο γιορτινπο χρώμα, αφράτη ζύμη και υπέροχο άρωμα. Που είναι η έκπληξη τώρα θα με ρωτήσεις! Δάγκωσε και μόλις το στόμα σου γεμίσει σοκολάτα, είναι σίγουρο πως μια ευχάριστη έκπληξη θα σε συναρπάσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. μπέηκιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι κεράσια μαρασκίνο, σουρωμένα και στεγνωμένα πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας
- 36 μικρά σοκολατάκια κουβερτούρας (τα ατομικά σοκολατάκια υγείας)
- Άχνη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC βαθμούς
- Σε ένα μέτριο μπολ χτύπα το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 30” δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Ρίξε το αυγό και το εκχύλισμα αμυγδάλου να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Τέλος πρόσθεσε το αλεύρι και τα μαρασκίνο
- Χώρισε τη ζύμη σε 36 κομμάτια. Τύλιξε κάθε σοκολατάκι με ένα κομμάτι ζύμης και βάλτα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους
- Ψήσε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από κάτω
- Όταν κρυώσουν πασπάλισέ τα με άχνη
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ