Αυτά τα σοκολατάκια φτιάχτηκαν για να τα… τσακίσεις αφού παντρεύουν αλμυρό και γλυκό! Γίνονται πανεύκολα και δεν θέλουν πολλά υλικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζ. πρέτζελ τριμμένα στο μούλτι (μετρημένα μετά το τρίψιμο)
- μισό φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 2 κ.σούπας μέλι
- 1/3 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
- πράσινη και κόκκινη τρούφα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στρώσε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και άφησέ την στην άκρη.
- Βάλε τα πρέτζελ σε ένα μέτριο μπολ μαζί με το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακάτεψε καλά. Βάλε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να δέσει.
- Φτιάξε μπαλάκια από το μίγμα που θα τοποθετείς στη λαμαρίνα.
- Βάλε τα μπαλάκι στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.
- Λιώσε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
- Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας “καμάκωνε” ένα μπαλάκι και βούτα το στη σοκολάτα, τινάζοντάς το ελαφρά να φύγει η περιττή σοκολάτα.
- Βάζε κάθε μπαλάκι πίσω στη λαδόκολλα και πασπάλιζέ το με τρούφα αμέσως.
- Μόλις τελειώσεις βάλε τα σοκολατάκια στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα να δέσουν καλά.
Tip
Αντί για τριμμένα πρέτζελ μπορείς να βάλεις μπατόν σαλέ ή αλμυρά sticks.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ