Σοκολατάκια από τα χεράκια σου, εύκολα και γρήγορα για να τους γλυκάνεις στο λεπτό, αλλά και να στολίσεις με χρωματιστά μικρά μπαλάκια στο γιορτινό σπίτι σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 140 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1/2 πακέτο γκοφρέτες σοκολάτα (περίπου 255 γρ.)
- 70 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι (περίπου 15 κομμάτια)
- 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 60ml μπέρμπον ή 120 γρ. κονιάκ
- 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- Τριμμένη καρύδα ή χρωματισμένη ζάχαρη ή τρούφα για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει για 1 περίπου λεπτό. Ανακάτεψε και συνέχισε μέχρι να λιώσει τελείως για 3 λεπτά, ανάλογα με την δύναμη του φούρνου. Μην τον βάλεις στο πολύ δυνατό γιατί θα καεί η σοκολάτα
- Αν πάλι δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων λιώσε την σοκολάτα με τον παραδοσιακό τρόπο σε μπεν μαρί
- Χτύπησε την γκοφρέτα σε ένα πολυμίξερ να γίνει σκόνη
- Ανακάτεψε την γκοφρέτα, τα δαμάσκηνα, την ζάχαρη, το κονιάκ ή το μπέρμπον και το ζαχαρούχο γάλα στην λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε να γίνουν ένα
- Σκέπασε το μπολ και άφησε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει αρκετά ώστε να μπορείς να πλάσεις τα σοκολατάκια σε μπαλάκια. Περίπου 45 λεπτά αρκούν
- Με ένα κουτάλι ή scoop για να βγάζεις παγωτό (μικρό σε διάμετρο) βγάλε μπαλάκια και βάλε σε λαδόκολλα ή μια μεγάλη πιατέλα. Πλάσε κάθε μπαλίτσα με τα χέρια να γίνει πιο καλοσχηματισμένη
- Άπλωσε την χρωματισμένη ζάχαρη ή την καρύδα και κύλησε τα μπαλάκια επάνω να πάρουν χρώμα
- Φύλλαξε σε δοχείο που κλείνει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς να στολίσεις τις πιατέλες του σαλονιού σου, αρκεί να τα σκεπάσεις με μεμβράνη!
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ