Ένα ζελέ από κόκκινο κρασί με απολαυστικό άρωμα cranberry. Μια γιορτινή ελαφριά πρόταση για εσένα που θες να αισθανθείς τα Χριστούγεννα χωρίς να επιβαρύνεις τη σιλουέτα σου.
132 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 σφηνάκι λικέρ cranberry
- 100 γρ. cranberries
- 1 βανίλια
- 5 φύλλα ζελατίνης
- 2 κ.γ. στέβια
- Cranberry sauce για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το κρασί και τα cranberries σε ένα μπολ και άφησε να τραβήξουν για μία ώρα. Στράγγιξε και κράτησε τα cranberries στην άκρη
- Ζέστανε το κρασί με τη βανίλια και λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει και άφησε στο σβησμένο μάτι για 15′ λεπτά
- Στο μεταξύ μούλιασε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5′ λεπτά
- Άναψε και πάλι το μάτι και ζέστανε το κρασί λιώνοντας παράλληλα και τη στέβια. Πρόσθεσε και το λικέρ. Ρίξε το 1/3 του ζεστού κρασιού σε ένα μπολ με τις ζελατίνες στραγγισμένες και ανακάτεψε να λιώσει η ζελατίνη. Γύρισε το μείγμα πίσω στο υπόλοιπο κρασί και ανακάτεψε
- Μοίρασε τα cranberries σε 6 φορμάκια και από πάνω πρόσθεσε το κρασί. Άφησε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να πήξει.
- Υπολόγισε πως θα πρέπει να το βγάλεις από το ψυγείο 15′ λεπτά πριν το σερβίρεις. Σέρβιρε με τη σος cranberry
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ