Γιατί να περιμένεις μέχρι την άλλη Τετάρτη, για να το απολαύσεις;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία με φύλλα ζύμης (κατεψυγμένα)
- 4 κουτ. της σούπας σοκολάτα σε μορφή πραλίνας ή νουτέλας
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε μία αλευρωμένη βάση μαγειρικής, απλώνεις και “ανοίγεις” το πρώτο φύλλο, όσο πιο πολύ μπορείς.
- Μόλις ανοίξει, το τοποθετείς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα μαχαίρι, αρχίζεις να κόβεις τη ζύμη στο σχήμα ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
- Στη συνέχεια, παίρνεις τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης που περισσεύουν δεξιά και αριστερά από το τρίγωνο και τα τοποθετηθείς σε ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί.
- Με τον ίδιο τρόπο, πιέζεις τις δύο πλαϊνές άκρες των κομματιών μεταξύ τους, ώστε να ενωθεί η ζύμη και να σχηματιστεί ένα δεύτερο τρίγωνο.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ αρχίζεις να χτυπάς τα δύο αβγά.
- Με ένα πινέλο, απλώνεις τα αβγά πάνω στη ζύμη.
- Αφού αλείψεις με το αβγό, αρχίζεις να “στρώνεις” με μεγάλη προσοχή τη νουτέλα πάνω στο πρώτο τρίγωνο ζύμης.
- Τοποθετείς από πάνω το δεύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ζύμης και ψήνεις για 17-20 λεπτά στο φούρνο.
- Απολαμβάνεις την τραγανότητα του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ