Τραγανές και ζουμερές κροκέτες από χαλούμι με γευστική κόκκινη σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg χαλούμι κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- αλάτι, πιπέρι
- 10 φύλλα βασιλικού
- λάδι για το τηγάνισμα
- 1 φλ. έτοιμη κόκκινη σάλτσα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα βαθύ πιάτο χτύπησε τα δύο αυγά, σε ένα δεύτερο βάλε το αλεύρι και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού.
- Δουλεύοντας σε μερίδες, πέρασε τους κύβους χαλούμι από το αλεύρι, έπειτα στα αυγά και τέλος στο τρίμμα ψωμιού.
- Μετάφερε τις έτοιμες μπουκιές σε ένα ταψί με σχάρα και συνέχισε με τις υπόλοιπες.
- Βάλε τις κροκέτες στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 12 ώρες.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε λάδι με ύψος 5 cm και ζέστανε στους 180 βαθμούς σε δυνατή φωτιά.
- Με προσοχή ρίξε λίγες-λίγες τις κροκέτες στο λάδι και τηγάνισε για τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Με τρυπητή κουτάλα μετάφερε τις ψημένες κροκέτες σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τες.
- Επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο χαλούμι.
- Σέρβιρε τις κροκέτες σε μια πιατέλα με την κόκκινη σάλτσα της επιλογής σου, γαρνίροντας με το βασιλικό ψιλοκομμένο και όσο είναι ζεστές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ