Τραγανές και ζουμερές κροκέτες από χαλούμι με γευστική κόκκινη σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg χαλούμι κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- αλάτι, πιπέρι
- 10 φύλλα βασιλικού
- λάδι για το τηγάνισμα
- 1 φλ. έτοιμη κόκκινη σάλτσα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα βαθύ πιάτο χτύπησε τα δύο αυγά, σε ένα δεύτερο βάλε το αλεύρι και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού.
- Δουλεύοντας σε μερίδες, πέρασε τους κύβους χαλούμι από το αλεύρι, έπειτα στα αυγά και τέλος στο τρίμμα ψωμιού.
- Μετάφερε τις έτοιμες μπουκιές σε ένα ταψί με σχάρα και συνέχισε με τις υπόλοιπες.
- Βάλε τις κροκέτες στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 12 ώρες.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε λάδι με ύψος 5 cm και ζέστανε στους 180 βαθμούς σε δυνατή φωτιά.
- Με προσοχή ρίξε λίγες-λίγες τις κροκέτες στο λάδι και τηγάνισε για τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Με τρυπητή κουτάλα μετάφερε τις ψημένες κροκέτες σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τες.
- Επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο χαλούμι.
- Σέρβιρε τις κροκέτες σε μια πιατέλα με την κόκκινη σάλτσα της επιλογής σου, γαρνίροντας με το βασιλικό ψιλοκομμένο και όσο είναι ζεστές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ