Μια γκουρμέ συνταγή που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου.
Θερμίδες: 282/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. βρασμένα κάστανα
- 1/2φλ. βρασμένα κάστανα τριμμένα
- 1φλ. γάλα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2+1/2κ. σούπας χυμό σαγκουίνι
- 1κ. σούπας κόκκινο ξύδι
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 16 χτένια
- 2κ. σούπας μαργαρίνη
- 1+1/2κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Πρόσθεσε τα ολόκληρα κάστανα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τα για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα τριμμένα κάστανα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τα για 5 λεπτά.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε τα ολόκληρα κάστανα και το γάλα και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί ο πουρές (αν χρειαστεί ζέστανε για λίγο το μείγμα ώστε να το απολαύσεις ζεστό).
- Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα τηγάνι με 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το χυμό σαγκουίνι, το ξύδι και 1κ. σούπας λάδι.
- Σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε τα χτένια, 1/4κ. γλυκού αλάτι, 1/4κ. γλυκού πιπέρι και 1κ. σούπας λάδι.
- Ψήσε τρία λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι έτοιμο.
- Αφαίρεσε το λάδι από το τηγάνι, μείωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το βούτυρο και το θυμάρι και σόταρε για 2 λεπτά.
- Μοίρασε σε 4 πιάτα τον πουρέ, από πάνω πρόσθεσε 4 χτένια σε κάθε πιάτο, 1κ. σούπας από το μείγμα με το χυμό σαγκουίνι και τα τριμμένα κάστανα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ