Χυλοπίτες με sauce φέτας

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ελληνικό και πεντανόστιμο!

Συστατικά

  • 250 γρ. χυλοπίτες
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη, μέντα ξερή
  • Φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βράζεις τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζεις και κρατάς λίγο από το νεράκι (περίπου 1 φλιτζάνι).
  • Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτεις τη φέτα τριμμένη πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια, συμπληρώνεις το νερό από τις χυλοπίτες μαζί με τα ζυμαρικά. Δυναμώνεις τη φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά και ανακατεύεις διαρκώς.
  • Μετά από τη διαδικασία αυτή, προσθέτεις τη ρίγανη και τη μέντα και αλατοπιπερώνεις. Πρόσεξε το αλάτι γιατί έχει αλμυρό στοιχείο από τη φέτα
  • Σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164