Είσαι vegeterian; Έχεις δυσανεξία στη λακτόζη; Θέλεις ένα διαφορετικό ρόφημα γάλακτος; Γάλα αμυγδάλου είναι η απάντηση και γίνεται πανεύκολα! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζ. ωμά αμύγδαλα κατά προτίμηση οργανικά
- 2 φλιτζ. νερό
- γλυκαντικά όπως μέλι, ζάχαρη, σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούλιασε αποβραδίς τα αμύγδαλα ή και για 2 μέρες με αρκετό νερό να τα καλύπτει.
- Σκέπασέ τα ή βάλτα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο μουλιάσουν τόσο το καλύτερο.
- Στράγγισέ τα και ξέπλυνέ τα καλά με τρεχούμενο νερό.
- Βάλε τα αμύγδαλα και τα δύο φλιτζάνια νερό στο μπλέντερ και χτύπα στην υψηλότερη ταχύτητα για 2 λεπτά. Ξαναχτύπα για άλλα δύο λεπτά συνεχόμενα.
- Τα αμύγδαλα θα διαλυθούν σε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Πάρε ένα καθαρό πανί ή γάζα και τοποθέτησέ τη μέσα σε ένα σουρωτήρι και βάλε το σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ.
- Πέρασε τα αμύγδαλα από το πανί και πίεσέ τα να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
- Σφίξε το πανί για να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό και να μείνει μέσα στο πανί το στερεό αμύγδαλο.
- Πρόσθεσε ζάχαρη ή μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό εάν το θέλεις γλυκό.
- Διατήρησέ το στο ψυγείο καλά κλεισμένο για 2 μέρες.
Tip
Αυτό που θα περισσέψει, δηλαδή το στερεό αμύγδαλο μην το πετάξεις. Μπορείς να το προσθέσεις σε γλυκά, δημητριακά, να το ψήσεις μέχρι να ξεραθεί και να το καταψύξεις.
Εάν θέλεις το γάλα πιο πυκνό αφαίρεσε νερό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ