Το ρόδι είναι ένα από τα πιο ζουμερά και εύγεστα χειμωνιάτικα φρούτα με το οποίο θα φτιάξεις το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο λικέρ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- σπόρους από 1 κιλό ρόδια
- 750 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 750 ml βότκα.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις τους σπόρους, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς
- Τα αφήνεις για 1 μήνα σε σημείο που το βλέπεις ο ήλιος
- 1-2 φορές την εβδομάδα το ανακινείς καλά
- Μόλις περάσει το διάστημα σουρώνεις το μείγμα χρησιμοποιώντας μια λεπτή σήτα και πιέζοντας τους σπόρους ώστε να στραγγίξουν
- Ρίχνεις τη βότκα και ανακινείς ώστε να ενσωματωθεί
- Μοιράζεις το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια και τα αφήνεις στην άκρη για 15 ημέρες πριν το σερβίρισμα.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ