Αρωματικό κέικ καρότου με γλάσο τυριού και βανίλιας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ φλ. + έξτρα σπορέλαιο
- 2¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλυκού baking powder
- ¾ κ. γλυκού baking soda
- 2 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ. γλυκού + έξτρα κανέλα
- 1¾ κ. γλυκού αλάτι
- 350 gr καρότα
- 1¾ φλ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 3 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Άλειψε με λάδι μια φόρμα για κέικ και στρώσε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, την baking soda, το τζίντζερ, την κανέλα και το αλάτι.
- Τρίψε τα καρότα στην πλευρά με τις μεγάλες τρύπες και πρόσθεσέ τα στο μείγμα με το αλεύρι.
- Βάλε το μισό τυρί κρέμα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με μια σπάτουλα για να αφρατέψει και να μαλακώσει.
- Πρόσθεσε ενάμισι φλιτζάνι ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί στο τυρί.
- Ρίξε και τα αυγά στο μπολ και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθεί και έπειτα δύο κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας.
- Ρίξε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα αυγών και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε έναν χυλό.
- Ρίξε τον χυλό στην φόρμα κέικ και ψήσε για 80 με 90 λεπτά.
- Άφησε το κέικ να σταθεί για 20 λεπτά και ξεφόρμαρε με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.
- Σε ένα μπολ χτύπησε το υπόλοιπο τυρί κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη, την υπόλοιπη βανίλια και μία πρέζα αλάτι.
- Άλειψε το κέικ καρότου με το γλάσο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ