Καυτή, σοκολατένια απόλαυση με μαύρη ζάχαρη και σκούρα σοκολάτα! Φτιάξε αυτά τα ατομικά κέικ και απόλαυσέ τα με το έτερον ήμισυ!
Θερμίδες: 260/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζάνια κακάο σκόνη
- 5 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο εσπρέσο
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό χωρίς αλάτι
- 2/3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
- 2/3 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μπάρα μαύρης( 71 % κακάο) σοκολάτας ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μέτρησε τις κουταλιές του αλευριού.
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, τη σκόνη espresso, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Βάλε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησέ το στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη και χτύπησέ τα μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά για 5 λεπτά περίπου.
- Πρόσθεσε το υποκατάστατο αυγού και τη βανίλια και χτύπησέ τα μέχρι να αναμειχθούν καλά .
- Ρίξε το μείγμα αλευριού μέσα στο μείγμα ζάχαρης και μετά ρίξτο στη σοκολάτα.
- Χώρισε ομοιόμορφα σε 10 φορμάκια το μείγμα και βάλτα σε ένα ταψί.
- Κάλυψέ τα και βάλ’ τα στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Άσε τα φορμάκια σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε το κάλυμμα και ψήσ’ τα για 21 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν καλά και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα από πάνω.
- Πασπάλισε ομοιόμορφα με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε αμέσως.
Tip
Το υποκατάστατο αυγού θα το βρεις σε καταστήματα υγιεινής διατροφής! Μπορείς να ετοιμάσεις τα φορμάκια σου από την προηγούμενη μέρα και να τα ψήσεις τελευταία στιγμή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ