Λαχταριστή σαλάτα φακές με βότανα, αρωματική κολοκύθα και γκοργκοντζόλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα κομμένη στη μέση, χωρίς κουκούτσια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
- 3 κ. σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα
- ½ φλ. φύλλα φασκόμηλου
- αλάτι, πιπέρι
- 100 gr φακές
- 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ¼ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ¼ φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- ½ φλ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
- 100 gr γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Κόψε την κολοκύθια στην μέση, άδειασε το εσωτερικό από τα κουκούτσια και έπειτα κόψ’ την σε λεπτές φέτες (με την φλούδα).
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την κολοκύθα με το κρεμμύδι και δύο κουταλιές λάδι, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι.
- Άπλωσέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για μισή ώρα.
- Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησέ τα για 10 λεπτά να κρυώσουν.
- Ζέστανε ένα κατσαρολάκι με νερό ως την μέση και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίξε τις φακές, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
- Σούρωσε τις φακές και άφησέ τες να κρυώσουν πριν τις ρίξεις σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακάτεψέ τες με το ξύσμα και χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το εστραγκόν, αλατοπίπερο και μία κουταλιά λάδι.
- Πρόσθεσε την ψημένη κολοκύθα με τα κρεμμύδια στις φακές και ανακάτεψε προσεκτικά.
- Σέρβιρε ραντίζοντας με έξτρα λάδι και με την θρυμματισμένη γκοργκοντζόλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ