Το λάδι θα σε ξελασπώσει
Μυστικά για να ετοιμάσεις ελαφριά και νόστιμα μακαρόνια!
Καλό είναι να αποφεύγεις να"καις" τα μακαρόνια σου με βούτυρο. Η μακαρονάδα σου θα γίνει βαριά, ενώ θα προσθέσεις άσκοπα θερμίδες στο φαγητό σου. Αν φοβάσαι πως έτσι τα μακαρόνια σου θα λασπώσουν, πρόσθεσε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο μέσα στο νερό που βράζει.
Ξανα...ζεσταμένη μακαρονάδα; Αν ξέρεις πως
boiled_water
Περιμένεις με τις ώρες να κοχλάσει το νερό;
Θυμάσαι στο σχολείο όταν έκανες φυσική και χημεία. Ε, λοιπόν το ίδιο ισχύει και εδώ! Αν προσθέσεις αλάτι στην κατσαρόλα πριν πάρει βράση το νερό, τότε το... σημείο βρασμού θα παραταθεί. Με πολύ απλά λόγια στο αλατισμένο νερό, το νερό βράζει πιο αργά. Περίμενε λοιπόν να δείς το νερό να κοχλάζει και ύστερα αλάτισε!
drain_spaghetti
Ένα από πιο σημαντικά σημεία για την επιτυχία ενός ωραίου πιάτου ζυμαρικών είναι, λοιπόν και το σούρωμα. Μόλις λοιπόν βράσουν τα μακαρόνια σου, πρέπει να τα σουρώσεις αστραπιαία. Μεγάλη προσοχή, μπορεί το νερό να είναι καυτό, όμως δεν πρέπει να το αραιώσεις με κρύο. Βάλε το σουρωτήρι στον νεροχύτη σου και γύρισε εκεί την κατσαρόλα. Τέλος, εφόσον τα μακαρόνια σου είναι στο διάτρητο σκεύος, δεν χρειάζεται να τα ξεπλύνεις με κρύο νερό. Πρώτα από όλα γιατί έτσι το φαγητό σου θα κρυώσει και επιπλέον γιατί μπορέι τα μακαρόνια σου να κολλήσουν .Τα ζυμαρικά πρέπει να τα σουρώνεις διατηρώντας όλη τη θερμοκρασία του βρασμού.
Ένα από πιο σημαντικά σημεία για την επιτυχία ενός ωραίου πιάτου ζυμαρικών είναι το σούρωμα. Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, χωρίς να έχετε προσθέσει προηγουμένως κρύο νερό στην κατσαρόλα. Τα ζυμαρικά πρέπει να τα σουρώνετε διατηρώντας όλη τη θερμοκρασία του βρασμού.
saltsa_s
Μυστικά για να "σφίξει" και πάλι η σάλτσα που έγινε νερουλή!
Έβαλες όλη σου την μαεστρία για την πιο γευστική σάλτσα μακαρονάδας. Είτε όμως η ντομάτα είχε πολλά υγρά, είτε σου έπεσε παραπάνω νερό, η σάλτσα σου δεν είναι αρκετά πηχτή. Μην στενοχωριέσαι. Η μαγεία της μαγειρικής είναι πως μπορεί να διορθώσει (σχεδόν) καθέ μικρή και μεγάλη καταστροφή.
Για να πήξει μια σάλτσα που είναι πολύ νερουλή λοιπόν,λιώσε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι σε ελάχιστο νερό και ρίξτο στην σάλτσα που βράζει. Ένα ακόμη μυστικό είναι να ρίξεις ένα μικρό κομμάτι πατάτας μέσα στη σάλτσα. Το άμυλο που θα αφήσει η πατάτα μέσα στη σάλτσα, θα την κάνει να γίνει πιο πηχτή. Αυτό το τελευταίο είναι ένα πολύ καλό κόλπο για να μειωθεί και το παραπάνω αλάτι σε ένα φαγητό στην κατσαρόλα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ