Λαχταριστό πιάτο με ανοιξιάτικα αρώματα και μοτσαρέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 gr σπαγγέτι
- 170 gr πανσέτα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 1/2 φλ. αρακάς
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλ. βασιλικός
- 1/2 φλ. μέντα
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 230 gr μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, κόψε την πανσέτα σε μικρά κυβάκια και τσιγάρισέ την για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει και να γίνει τραγανή.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερε την πανσέτα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το σκόρδο λιωμένο και τσιγάρισε ελαφρώς για ένα λεπτό.
- Ρίξε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το βραστό νερό, τον αρακά και το αλατοπίπερο και ανακάτεψε μέχρι να “δέσουν” τα υγρά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό, τη μέντα και το μπούκοβο, πασπάλισε με τη μοτσαρέλα “σπασμένη” στο χέρι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ