Λαχταριστά σπαγγέτι καρμπονάρα με αρωματικό κουνουπίδι, θυμάρι και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα σπαγγέτι:
- 230 gr σπαγγέτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
Για το ψητό κουνουπίδι:
- 450 gr κουνουπίδι σε φουντίτσες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί.
- Βάλε τις φουντίτσες κουνουπιδιού στο ταψί και ανακάτεψέ τες με το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
- Άπλωσε το κουνουπίδι σε μία στρώση, ψήσε για 25 λεπτά και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τα αυγά με την παρμεζάνα και άφησε το μείγμα στην άκρη.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε το μπέικον για περίπου οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, σοτάρισε για ένα λεπτό και χαμήλωσε την φωτιά.
- Με γρήγορες κινήσεις, ρίξε στο τηγάνι το κουνουπίδι, τα σπαγγέτι και το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας μεθοδικά τα υλικά.
- Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε σιγά-σιγά όσο βραστό νερό χρειαστείς για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα.
- Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό, γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο θυμάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ