Η πιο iconic μπολονέζ με σιγομαγειρεμένο κιμά και γευστικές παπαρδέλες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- αλάτι, πιπέρι
- 100 gr πανσέτα ψιλοκομμένη
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- ⅓ φλ. ντοματοπελτές
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 φλ. γάλα
- 450 gr παπαρδέλες
- ½ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε το κρεμμύδι με το σέλερι και το καρότο μέχρι να γίνουν σχεδόν πάστα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και καβούρδισε τον κιμά με λίγο αλάτι για περίπου οκτώ λεπτά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαίρεσε τον κιμά από την κατσαρόλα και σκούπισε τα υγρά.
- Σοτάρισε στην κατσαρόλα την πανσέτα για οκτώ λεπτά και πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών, ανακατεύοντας για άλλα οκτώ λεπτά.
- Ξαναβάλε τον κιμά στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας, την δάφνη και το μοσχοκάρυδο και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίξε τον ζωμό και το γάλα στην κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι, χαμήλωσε εντελώς την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου δύο ώρες.
- Αν τα υγρά σωθούν πριν μαλακώσει ο κιμάς, πρόσθεσε λίγο ακόμη ζωμό.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μετάφερε τις παπαρδέλες απευθείας στην κατσαρόλα με την σάλτσα με ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό και την παρμεζάνα.
- Δυνάμωσε την φωτιά σε μέτρια και μόλις αρχίσει να βράζει ξανά ανακάτευε συνεχώς τα υλικά για δύο λεπτά.
- Σέρβιρε σε μερίδες ή σε μια μεγάλη πιατέλα με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ